Sosyal Medya

Coğrafyamız

Şam’da Bir Nazi Kampı: Yermuk

Şam’da Esed’in kuşatması altındaki Yermuk'te, açlık ve ölüme terkedilen Filistinliler “bizi kurtarın” çağrısında bulundu.



Suriye’nin baÅŸkenti Åžam’ın güneyindeki Åžam’daki Yermuk Kampı’ndaki Filistinliler, tüm dünyaya Esed rejiminin kampa uyguladığı ambargonun kaldırılması için yardım çaÄŸrısı yaptı. Açıklamada, kamp sakinleri açlık, susuzluk ve aşırı soÄŸuklarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını, gıda maddesi bulamadıklarından dolayı ot yediklerini ve içme suyu olarak da erittikleri karı kullandıklarını dile getirdi. Yermuk Kampı sakinleri, elektrik, yakıt ve ilaç yokluÄŸunun hayatlarını iyice zorlaÅŸtırdığını kaydetti.

SALGIN HASTALIK RÄ°SKÄ° 

Açlık, yokluk ve soÄŸuklardan dolayı salgın hastalıkların arttığını ve birçok kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini vurgulandı.  Yermuk Kampı’nda Yerel Hizmetler Sorumlusu olan Ebu Halid, hastaneler ve hayati alanlarda kullanılmak üzere yakındaki Sebine kentinden elektrik getirmeye çalıştıklarını ama rejimin bu çabalarını engellediÄŸini söyledi. Ebu Halid, daha sonra aynı ÅŸeyi Huceyre beldesinden denediklerini ama rejimin yine engellediÄŸini ifade etti.

Ä°KÄ° YILLIK AMBARGO

Suriye Medya Heyeti, Esed rejiminin iki yıldır uyguladığı ambargodan dolayı nüfusu 160 binden 18 bine düÅŸen Yermuk kampında bir insanı dramın yaÅŸandığı uyarısında bulundu. Filistin Ä°nsan Hakları BirliÄŸi de (PLHR), Suriye rejiminin su kesintisini bir silah olarak kullandığını ve bunun insani bir felakete yol açtığını duyurmuÅŸtu. Su kesintisi kampta çok sayıda hastalığa neden oluyor. Susuzluktan dolayı Yermuk kampı sakinleri, bahçelerinde sebze ve meyve de yetiÅŸtiremiyor. 

Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.